Poikkeuksel­linen tarinan­kertoja

Kirjoittaminen on Jari Sarasvuolle intohimo, jonka kautta hän kirkastaa omia ajatuksiaan. Julkaistuja teoksia on jo seitsemän.

Jari Sarasvuo on paitsi kirjailija, myös valmentaja, joka on koutsannut lukuisia korkeassa asemassa työsken­televiä yksilöitä kirjoittamaan ja ajattelemaan uudestaan.

Sarasvuo oppi vaihto-oppilasaikanaan Yhdysvalloissa, että jos ihminen ei osaa kirjoittaa, hän ei osaa myöskään ajatella. Franklin Pierce Collegen kirjoittamisen opettaja oli äärimmäisen vaativa, karismaattinen ketju­tupakoija, joka käyttäytyi into­himoisesti. Jos opiskelijan kirjoitustuotos ei miellyttänyt, saattoi saada tuhkakupista päähänsä. Sarasvuotakin nainen kopautti kerran. Armoa ei annettu.

Noina vuosina Sarasvuo oppi, että jos jotakin kirjoittaa, tekstiä pitää pystyä käsit­telemään kova­kouraisesti. Hän ymmärsi, että työtä on tehtävä – välillä jopa niin, että sattuu. Palo kirjoit­tamiseen roihahti vielä suurempana sen jälkeen, kun mies palasi vaihto-oppilas­vuosiensa jälkeen Suomeen.

Tänä päivänä Sarasvuo on julkaissut useita teoksia, joiden kerronta on yhdistelmä särmää, risti­riitaisuutta ja aitoutta – niin kuin tekijänsäkin.

Ota yhteyttä »

“Kirjoittaminen on opettanut minulle, että meitä kaikkia ajaa tarina. Jos haluat muuttaa elämääsi, sinun pitää ensin muuttaa ydin­tarinaasi. Ensin pitää kuitenkin ymmärtää, mikä se tarina on.”

Vallan­kumouk­sellista kerrontaa

Sisäinen sankari (1996) oli Jari Sarasvuon ensimmäinen teos ja aikansa ilmiö.

Muut teokset:

  • Sisäinen tuli: Väkevä ja tasapainoinen elämä on ulottuvillasi, 1997
  • Myynnin korkeajännitys, 1998
  • Vapaus! Itsensä johtamisen mahdollisuudet, 1998. 
  • Captam Apoteko, 2002
  • Huomiotalous: Diilin opetukset, 2005
  • Välähdyksiä pimeässä ja pimeitä välähdyksiä, 2015
Ota yhteyttä »

Ota yhteyttä, ystävä

“Tehtäväni tässä elämässä on loistaa kirkkaasti ja rikastuttaa kaikkia niitä ihmisiä, joita pääsen koskettamaan. Ole yhteydessä, niin saat vastauksen.”

Ota yhteyttä »