Sarasvuo

Ymmärtääkseen edes osan Jari Sarasvuon tarinasta, kannattaa syventyä hänen kirjoihinsa. Kerrotaan kuitenkin tarinan raamit. 

Jari Sarasvuo on yrittäjä, aviomies ja viiden lapsen isä. Lapsista neljällä on henkilö­tunnus, esikoisella eli hänen perusta­mallaan Trainers’ Housella Y-tunnus. Lisäksi miestä voi titu­leerata valovoimaiseksi valmentajaksi, puhujaksi, kirjailijaksi ja sijoittajaksi, joka on alun perin Espoon Iivisniemen poikia.

Sarasvuo on ehtinyt tehdä vuosien aikana paljon. Edellä mainittujen lisäksi hän on työskennellyt toimittajana, radiossa ja jättänyt jälkensä myös Suomen tv-historiaan. Sarasvuon elämän­työ on kuitenkin aina ollut yrittäjyys.

Ennen kaikkea Jari Sarasvuo on kuitenkin mies, joka on saavuttanut ja menettänyt elämässään valtavasti. Sen ansiosta hänellä on tarina kerrot­tavanaan, täynnä säröä ja tunteita.

Pyhintä Sarasvuolle on perhe, vaimo ja lapset: “Jos elämässä ei ole mitään pyhää, elämä on sietä­mätöntä”. 

“Oivalluksen tunne­hinta on hämmennys.”

Hassu yrittäjäpoika, josta moni on hyötynyt

Tämä luonnehdinta löytyy Jari Sarasvuon teoksen “Välähdyksiä pimeässä ja pimeitä välähdyksiä” kansilehdeltä. Kuvaus on todenmukainen, sillä Sarasvuo on vilpitön mies. Piirteestä on ollut vuosien saatossa paljon hyötyä, mutta vielä enemmän haittaa.

Sarasvuo kuvaa matkaansa tästä näkökulmasta Helsingin Sanomien artikkelissa seuraavasti: ”Olen rakastunut aika usein ihmiseen, ja kaikki rahat ovat menneet. Mulla on sellainen taipumus hullaantua hyvistä ideoista ja ihastua ihmiseen.” (hs.fi 11.9.2023).

Jari Sarasvuo on kuitenkin muuttunut. Nykyään hän sanoo olevansa vähemmän idealisti. Matka on opettanut.

“Ajattelun vapaus on kaikki kaikessa. Koska en kuulu mihinkään enkä pyri mihinkään, olen vapaa muodostamaan kriittisiä näkemyksiä. Siksi olen pystynyt uusiutumaan viidellä eri vuosikymmenellä.”

Ota yhteyttä »

Tarinan­ker­toja, jonka edessä pysähtyy

Sarasvuon elämään on mahtunut niin paljon tapahtumia, että hän on itsekin ollut vähällä tukehtua niihin. Eteenpäin on kuitenkin päästy. Luonne mittaa kohtalon.

“Elämä on pyhiinvaellusta – jokaisen meistä pitäisi mennä kohti jotakin pyhää, mitä se sitten kenellekin tarkoittaakaan. Pyhän eteen pitää tehdä välillä epämiellyttäviä asioita, uhrauksia. Olemme velkaa elämälle – velasta pitää aina maksaa korkoja ja lyhentää sitä.”

Ota yhteyttä »

Ota yhteyttä, ystävä

“Tehtäväni tässä elämässä on loistaa kirkkaasti ja rikastuttaa kaikkia niitä ihmisiä, joita pääsen koskettamaan. Ole yhteydessä, niin saat vastauksen.”

Ota yhteyttä »